Maxi Swing

Edgerton golf swingGolf

Golf is een sport die je in principe tot op hoge leeftijd kan beoefenen.  Het is ook een sport die het lichaam op verschillende gebieden helpt gezond te houden.

Het uitvoeren van een golfswing eist immers stabiliteit, flexibiliteit, kracht en coördinatie. Tevens wordt tijdens het golfen de aandacht en concentratie verscherpt.

En omdat het uiteindelijk ook draait om het golf-SPEL, biedt het bezig-zijn met golf een aangename manier om, in de buitenlucht… tot ontspanning te komen.

Medisch therapeutische begeleiding

Ben je Senior, en wil je tot 5 jaar langer golfen met een goede lichaamsconditie ?

Het Maxi Swing programma is een programma dat de golfer begeleidt om tot een swing te komen die past bij de morfologie van zijn/haar lichaam. Met andere woorden, er wordt  rekening gehouden met de fysieke mogelijkheden en begrenzingen van het individu.

Het spreekt voor zich dat de fysiek van een persoon wijzigt gedurende verschillende fasen van het leven. Naarmate men ouder wordt, functioneert ons lichaam niet meer zo soepel. In het golfspel zien we dit terug in het minder ver slaan van de bal en het verminderen van efficiënt balcontact.

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze problemen niet zozeer ontstaan door het onjuist uitvoeren van de techniek, maar wel door het veranderen van de fysieke toestand van een persoon.

De afstand die we een golfbal slaan wordt beïnvloed door volgende menselijke factoren :

  1. fysieke kracht
  2. flexibiliteit
  3. neuro-musculaire coördinatie
  4. lengte van de hefboom (armen+golfstok)
  5. swingtechniek

Golfen eist tevens voldoende uithoudingsvermogen. Fysieke vermoeidheid vermindert de concentratie en zal het spel negatief beïnvloeden.

Tekortkomingen in de fysieke vermogens verhogen tevens de kans op blessures. Kwetsuren moeten ten allen tijde preventief bestreden worden ; anderzijds moet er rekening gehouden worden met reeds vroeger opgelopen blessures of trauma’s, opdat het lichaam niet overbelast wordt.

Er gaat veel aandacht naar het bewustzijn van een goede houding, dewelke rechtstreeks effect heeft op het resultaat.

Hoe werkt het Maxi Swing Programma

Meer info : klik op Aanbod